Web gune honek cookieak erabiltzen ditu, propioak eta beste batzurenak. Gure cookien politikari buruz gehiago irakurri dezakezu.

  •   GASTRONOMIA. SOLES REPSOL

REPSOL Gida eta Euskadiko Turismoak Erriberako merkatura eraman dute Josean Alija

Repsol gidak eta Euskadiko Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailak Euskadiko merkatuetara eramaten dituzte beren eguzkiak. Asteazken honetan, Bilboko Erriberako Merkatuan, showcooking bat egin dute, eta euskal sukaldariak sasoiko produktuekin hainbat errezeta prestatzen irakatsi digu.

" Jesus Garcia de Cos sailburuordearekin ospatu den den sukaldaritza erakustaldi honetan, Josean Alijak (Nerua, Tres Soles Guía Repsol) bi errezeta egin ditu: alkatxofa konfitatua almendra hondoarekin eta berdela oliba eskabetxean.

Eguzki Gida Repsolek Euskadin jarraitzen du, joan den otsailaren 28ko emanaldiaz harago, tokiko merkatuek pertsonen eta tokiko produktuaren arteko topagune gisa duten zeregina babestu eta aldarrikatzeko.

1 / 2

Asteazken honetan, martxoaren 16a, Bilboko Erriberako Merkatuak lehen aldiz hartu du ekintza bat Repsol Gida Eguzkiak entregatzeko. Josean Alija, Nerua jatetxeko sukaldaria, Tres Soles Guía Repsolekin ezaguna, eta Euskadi Gastronomika sareko kide gisa, sasoiko produktuekin hainbat errezeta egin ditu, Jesús García de Cos Turismo eta Merkataritza sailburuordea ere izan den showcooking-ean. Alijak lan-mahai bat izan du merkatuan, osagai horiek nola erabili azaltzeko, eta hainbat errezeta egin ditu haiekin zuzenean. Horrez gain, osagai horiek erabiliz sukaldean berritzera ausartu daitezen eskatu die bertaratutako guztiei.

Showcooking honekin, Soles Guía Repsol eta Euskadi Gastronomika azoketara iristen dira, pertsonen eguneroko bizitzan duten papera nabarmentzeko eta aldarrikatzeko. Bertakoek eta kanpotarrek Josean Alijaren mailako sukaldari baten eskutik goza dezaten pentsatutako ekimena da. Sukaldariak ez du zalantzarik izan sasoiko hainbat produktu erabiltzen ausartu dela Solesekin bi errezeta egiteko: almendra hondoa duen alkatxofa konfitatua eta oliba eskabetxeko berdela.

Josean Alija estilo pertsonal finkatuaz harro egon daiteke duela bi hamarkada inguru bere oinarriak ezarri zituenetik. Neruan, Guggenheim Bilbao Museoko jatetxe gastronomikoak erronka egiten dio mahaikideari, kontrasteekin eta ausardiarekin, erroarekin eta berrikuntzarekin, tradizioarekin eta esperimentazioarekin, kabiarrarekin eta bisiguarekin, baina baita bazterkinekin ere.

Laugarren urtez jarraian, Repsol Gidak eta Euskadiko Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailak gastronomia- eta turismo-sektorearekiko konpromisoa sendotu dute. "Lor ezazu plater nagusia" lelopean, Repsol Gida Eguzkien edizio honek babesa eman dio sektoreari, eta 2022ra begira jarri da, gastronomiaz eta estatuko turismoaz berriro gozatzeko urte gisa.

Apirila 2024

AL AR AZ OG OR LR IG
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30