• EUSKADI GASTRONOMIKA
Topa, Euskadi Gastronomika turismo hartzailearen euskal sektoreari aurkezteko lehenengo topaketa.
Atzo egin zen Euskadi Gastronomika TOPA, euskal sektore hartzaileari Euskadi Gastronomikaren enpresa eta baliabideen eskaintzaren berri emateko lehen topaketa.

Euskadi Gastronomika Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailak eta Basquetour Turismoaren Euskal Agentziak bultzatutako sarea da, sektoreko enpresen eta baliabideen arteko lankidetza estrategikoak antolatzea eta Euskadiko turismo gastronomikoaren eskaintzaren bikaintasuna bermatzea helburu duena.
Gaur egun, Euskadi Gastronomika sarea 594 enpresak, profesionalek eta euskal kultura gastronomikoarekin zerikusia duten erakundeek osatzen dute, eta balio eta lan-filosofia berberak dituzte. Guztiek dute konpromisoa zerbitzuaren bikaintasunarekin, Euskadi nazioarteko helmuga gastronomiko gisa lidergoari eusteko.
Jardunaldian zehar, hainbat bisita tekniko egin ziren sareko enpresa eta establezimendu batzuetara, baita beste turismo-baliabide eta ostatu-eskaintza batzuetara ere. Jardunaldia amaitzeko, networking saio bat egin zen, merkaturatzea ardatz hartuta.
Topaketa antolatzeko Aiaraldea Turismoren laguntza izan zen. Aiaraldea Txakolinaren lurraldea da XIII. mendetik. Gaur egun, Aiaraldeko Txakolinaren Ibilbideak Espainiako Ardoaren Ibilbidean parte osatzen du, eta esperientzia enogastronomiko ahaztezina eskaintzen die bisitariei. Eskaintza horri gaztandegiek, eskualdeko gourmet produktuen dendek, jatetxeek eta destilategiek batu egiten dute.