• TURISMO JASANGARRIA
Basquetour-ek XXI. Nazioarteko Turismoa Unibertsitate-Enpresa Kongresuan parte hartu du, turismo gastronomikoan eta garapen jasangarrian zentratuta
Basquetour, urriaren 2an eta 3an Castellóko Jaume I Unibertsitateak (UJI) antolatutako XXI. Nazioarteko Turismoa Unibertsitate-Enpresa Kongresuan egon da.
«Turismo gastronomikoa: lurraldearen garapen jasangarrian osagai gakoa» lelopean, ekitaldiak gastronomia garapen turistiko jasangarriaren motor gisa eta ondare kulturalaren kontserbaziorako tresna gisa duen garrantzia nabarmendu du.
Kongresu honetan, 120 aditu eta sektoreko profesional baino gehiago bildu dira, eta turismoaren esparru teknikoan Espainiako foro garrantzitsuenetako bat bihurtu da. Inaugurazioan, Eva Alcón, UJIko errektoreak eta Universitat Jaume I-Empresa Fundazioaren (FUE-UJI) presidenteak, berrikuntzaren balioa azpimarratu zuen turismo-sektorearen garapen lehiakorrerako, eta akademiaren eta enpresa-sektorearen arteko topaguneak sortzearen garrantzia nabarmendu zuen, kongresu hau bezala.
Castellóko Diputazioko lehendakariordeak, Andrés Martínezek, gastronomiak turismo-eskaintzan duen garrantzia azpimarratu zuen, eta esan zuen "gastronomia gero eta erakargarriagoa den faktore diferentziala" dela, eta turismo mota honek eragin nabarmena duela oporretarako helmugen aukeraketan, mundu mailan.
Basquetour-en parte-hartzeak Euskadiko turismo jasangarriaren garapenarekiko konpromisoa berresten du, eta euskal gastronomiak mundu osoko bisitariak erakartzen dituen esperientzia autentiko gisa duen eginkizun nagusia nabarmentzen du. Kongresuan, identitate gastronomikoaren eta turismoaren arteko harremanaz eztabaidatu zen, TIC-ek turismo-modalitate hori garatzeko duten eginkizunaz, eta haren ekarpena Garapen Jasangarriaren Helburuei (ODS) dagokienez.
Kongresua ideia-trukerako eta gastronomia-espezifikotasunak nabarmentzen dituzten helmugen arteko lankidetza-bide berriak aztertzeko espazio giltzarria izan da.