Web gune honek cookieak erabiltzen ditu, propioak eta beste batzurenak. Gure cookien politikari buruz gehiago irakurri dezakezu.

  •   EUSKADI GASTRONOMIKA

Euskadi Gastronomika Asteak joera gastronomiko berriei buruzko ikastaroak eskainiko dizkie sektoreko profesionalei Basque Culinary Centerren

1 / 5

Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailak, Basquetour Turismo Agentziarekin lankidetzan, Euskadi Gastronomika produktu-klubaren ekimenetako Gastronomia Joerei buruzko ikastaroa egiten laguntzen du. Beraz, ekimen hau osatzen duten establezimenduei zuzenduta dago, eta doakoak dira. Ikastaroa 2023ko ekainaren 5etik 8ra egingo da Basque Culinary Center ospetsuan.

 

Euskadi Gastronomikaren Astea ekitaldi garrantzitsua da egutegi gastronomikoan, eta Gastronomia Joerak ikastaroa sektoreko profesionalentzat diseinatutako jarduera nagusietako bat da. Lau jardunaldi trinkoetan, parte-hartzaileek azken joeren munduan murgiltzeko aukera izango dute: sukaldaritzako teknika abangoardistak, enplegatu erakargarriak, komunikazioa eta formatu berriak, bai eta gastronomiaren arloko salmenta- eta merkaturatze-teknikak ere.

 

Lehenengo jardunaldia egungo Gastronomia Joerei buruzkoa izan zen. Saio honetan, parte-hartzaileek zuzenean ezagutu ahal izango zituzten sukaldaritzako azken joerak eta abangoardiako teknikak, Euskadiko produktu berezienetako batzuk ardatz hartuta. Ikastaroa Euskadi Gastronomika sareko ostalaritzako profesionalei zuzenduta dago, sukaldaritzako profilak, aretoko profilak eta jatetxe-arloko negozio-jabeak barne. Hizlari aipagarrien artean Jorge Bretón egon zen, El Bulli, El Celler de Can Roca eta El Poblet bezalako jatetxe ospetsuetan lan egin duen sukaldari ospetsua.

 

Bigarren jardunaldia, gaurko, hilak 6rako programatua, platera erakargarri eta iradokitzaileetan oinarrituko da. Saio honetan, parte-hartzaileek bezeroa erakartzeko teknika, eredu eta formatu berriak ikasiko dituzte. Euskadiko produktu berezienetako batzuk ere nabarmenduko dira. Gonzalo Parras, bezeroaren arretan aditua eta Areto eta Bezeroarentzako Arreta arloko koordinatzailea, jardunaldi honetako hizlari nabarmenetako bat izango da.

 

Hirugarren jardunaldiak komunikazioa eta formatu berriak izango ditu ardatz. Tailer honetan, parte-hartzaileek produktu eta zerbitzu gastronomikoak irudien, bideoen eta reelen bidez komunikatzeko tresna praktikoak ikasiko dituzte. Gastronomiaren arloan argazki eta bideorik onenak harrapatzeko teknikak ere irakatsiko dira. Jardunaldian Pablo Garcia San Ginés izango da, argazkilari eta estilista gastronomiko ezaguna, Momento Estudioren sortzailea. Azken jardunaldia 2023ko ekainaren 8an izango da, eta gastronomiaren arloko salmenta- eta merkaturatze-teknikak jorratuko ditu. Saio honetan, parte-hartzaileek esperientzia gastronomikoak eta zerbitzuak sustatzeko eta merkaturatzeko azken tresnak ezagutuko dituzte, baita salmenta-teknika eraginkorrak ere. Idoia Astui Garai, salmentetan eta merkaturatzean aditua, izango da hizlari nagusia.

 

Ikastaro hau aukera paregabea da Euskadiko gastronomiako eta ostalaritzako profesionalentzat, beren ezagutzak eguneratzeko, teknika berriak ikasteko eta sukaldaritzaren munduko egungo joeren abangoardian egoteko. Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Saila eta Basquetour Turismo Agentzia elkarlanean ari dira Basque Culinary Center eta Euskadi Gastronomika produktu-klubarekin. Joan den astean, Produktuen Klubak bere Balioen Karta berria aurkeztu zuen. Bertan, sektoreko profesionalek etengabe ikasten dute eta kalitate turistikoarekin konpromisoa hartzen dute, esperientzia gastronomiko diferentziala eskaintzeko. 700 enpresa baino gehiago biltzen dituen ekimen honen estrategiaren ardatz nagusietako bat da. Euskadi Gastronomika, hasieran, Euskadiko produktu turistiko gastronomikoa sortzeko eta garatzeko proiektu gisa eratu zen, baina eboluzionatu egin du balioak eta benetako euskal kultura gastronomikoan oinarritutako lan-filosofia partekatzen duten eragileen sare bihurtzeko. Bilakaera horretan, turismo-helmugen plangintza eta kudeaketa indartu da, sektorearen profesionalizazioa eta prestakuntza bultzatu da, turismo-eskaintza hobetu da eta gastronomia sustatu da Euskadi sustatzeko zutabeetako bat izan dadin.

https://www.bculinary.com/eu/euskadi-gastronomica

Ekaina 2024

AL AR AZ OG OR LR IG
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30