Web gune honek cookieak erabiltzen ditu, propioak eta beste batzurenak. Gure cookien politikari buruz gehiago irakurri dezakezu.

  •   PROMOCIÓN Y COMERCIALIZACIÓN TURÍSTICA

Euskadi Basque Country Kolonbiara iritsi da

" Mexikoko jardunaldien ondoren, Kolonbia da euskal merkataritza-ordezkaritzak tokiko turoperadoreei bere eskaintza aurkezten dien hurrengo merkatua. " Bogotan, atzo goizean (Kolonbia ordua), gosari bat egin zen Euskadi Basque Country helmuga eta bere Confidential eskaintza aurkezteko hogei bat agenteri, eta arratsaldean, 11 agentziarekin eta 2 komunikabiderekin egindako workshop baten ondoren, "Euskal enbaxadoreak Kolonbian" sari-banaketa egin zen, Bassque Culinary Centerrek antolatuta, Basquetour eta Turismo sailaren laguntzarekin.

1 / 4

Mexikoko lan jardunaldiak amaituta, Basquetour buru duen euskal ordezkaritza Kolonbiara joan zen, eta bertako hiriburuan gosari bat egin zuten atzo goizean, 20 bidaia-agenteri Euskadi Basque Country Confidential eskaintza aurkezteko.

Arratsaldean, jada, workshop bat egin zen Bogotako Leo jatetxean. Bertan, Euskadiko Confidential klubeko sei hotelek eta luxuzko lau DMCk osatutako euskal ordezkaritzak bilerak egin zituen 20 agente eta komunikabiderekin.

Basque Ambassadors 2025 "sariak Kolonbian

Atzo gauean, Bogotako Leo jatetxean "Basque Ambassadors 2025" sariak banatu zitzaizkien Kolonbian euskal sukaldaritza sustatzen duten zortzi profesional eta proiektu gastronomikori. "Basque Ambassadors" aitorpen ibiltaria da, Basque Culinary Centerrek sustatua, Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailarekin eta Basquetour Turismoaren Euskal Agentziarekin lankidetzan.

"Basque Ambassadors 2025" sarien banaketan sukaldariak, sukaldariak eta gastronomia-sektoreko profesionalak bildu ziren, euskal sukaldaritzaren funtsa beren mugetatik haratago eraman dutenen lana goraipatzen duen ekitaldi batean. Sari hauek Kolonbian euskal gastronomiaren hedapenean funtsezkoak diren zortzi pertsona saritu dituzte: Goio Usunaga Beltrán de Guevara, Koldo Miranda, Juantxu Alonso, Felipe Arizabaleta, Tomás Rueda, Luis Carlos Bonilla, Fundación Corazón Verde eta Sebastián Pupo. Sarituetako bakoitzari euskal sukaldaritzaren nortasuna babesten eta sustatzen laguntzeagatik eman zaio saria, bi eskualdeen arteko lotura kulturala eta gastronomikoa indartuz.

Ekitaldian parte hartu zuten Daniel Solana, Basquetour Turismoaren Euskal Agentziako zuzendariak; Álvaro Oviedo, Basque Culinary Centerreko ekitaldien arduradunak; Rafael Manuel Kutz Garaizabal, Eusko Jaurlaritzak Kolonbian duen ordezkariak; eta Santiago Jiménez Martín, Espainiak Kolonbian duen enbaxadoreak.

Daniel Solanak, Basquetourreko zuzendariak, euskal gastronomiaren esentzia gure mugetatik haratago daramaten enbaxadoreak izatearen garrantzia azpimarratu zuen, nazioartean Euskadi-Basque Country marka indartuz: "Kolonbia eszena gastronomiko zirraragarria duen eta gure kulturarekin lotura handia duen herrialdea da. Merkatu honetan gure sukaldaritzaren balioak, zaporeak eta tradizioa transmititzen jakin dutenen lana aitortzea funtsezkoa da Euskadi erreferentziazko helmuga gastronomiko gisa posizionatzen jarraitzeko ".

Bestalde, Álvaro Oviedok, BCCko ekitaldien arduradunak (nazioarteko mailan gastronomiaren hezkuntzan, ikerketan eta berrikuntzan erreferentzia eta ekitaldia bultzatzeaz arduratzen den erakundea), nabarmendu zuenez, "Basque Culinary Centerrek gastronomiaren nazioarteko sustapenean lan egiten jarraituko du ikuspegi global batetik, mundu osoko sektoreko balio-kateko profesionalekin elkartrukerako eta lankidetzarako aukerak sortuz".

Rafael Manuel Kutz Garaizabalek, Eusko Jaurlaritzak Kolonbian duen ordezkariak, aitormen honen garrantzia azpimarratu zuen, beste lurralde batzuetan euskal kultura bizirik mantentzen dutenen konpromisoa agerian uzteko modu bat bezala: "Ohore bat da ekitaldi honetan parte hartzea eta euren lan etengabearekin eta konpromisoarekin

 

Apirila 2025

AL AR AZ OG OR LR IG
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30